De wild groeiende zeekool is een echte gourmetgroente. Hij heeft grote, vleesachtige, licht blauwachtige koolbladeren en overvloedig witte bloemen. Bladeren kunnen op elk moment worden geplukt, of men bleekt de jonge scheuten in het voorjaar door ze af te dekken. In de Middeleeuwen werden de malse, met broccoli vergelijkbare bladstelen gestoomd en gegeten. Langs de kust van Engeland, waar het vaak boven de vloedlijn op kiezelstranden werd gevonden, stapelden de plaatselijke bevolking traditioneel kiezelstenen op om de scheuten van de planten en bleekten ze op deze manier. In de loop van de 18e eeuw vestigde het zich als een binnenlandse groente in Groot-Brittannië. De scheuten werden als asperges geserveerd: gestoomd, of met hollandaisesaus of gewoon met gesmolten boter. Zeekool wordt tegenwoordig soms als sierplant verbouwd. De plant groeit ook in het wild op spoellijnen van de Oostzee, is echter in Duitsland intussen zeer zeldzaam.
Alle beoordelingen:
Meerkohl 2016. Das Aufknacken der Samen, ohne den Samen zu beschädigen ist fast unmöglich. Gibt es da einen Trick?? War sehr nervig. Hab 12 gesät und keiner ist gekeimt.
2016. Das Aufknacken der Samen, ohne den Samen zu beschädigen ist fast unmöglich. Gibt es da einen Trick?? War sehr nervig. Hab 12 gesät und keiner ist gekeimt.
Bekijk a.u.b. onze privacyverklaring