De 'Gele Badense Landmaïs' - zoals deze variëteit officieel werd genoemd - is een oude, Duitse, zaadstabiele maïsvariëteit uit de Rijnstreek. Deze werd aan het begin van de 20 e eeuw gekweekt in het zaadveredelingscentrum Hochburg bij Emmendingen en was destijds een baanbrekend succes, omdat het aanzienlijk hogere opbrengsten opleverde en extreem robuust bleek te zijn. De maïshybriden uit de VS, die later de markt overspoelden, konden de Badense Landmaïs niet bijhouden, omdat deze tot 50% meer opbrengst kunnen produceren. Het wordt echter nog steeds geteeld, omdat de variëteit een belangrijke genetische hulpbron is. Door zijn robuustheid en stabiliteit is hij nog steeds zeer geschikt als wilde voederplant, ook al speelt hij geen rol meer in de moderne landbouw. Deze maïsvariëteit wordt nog steeds sterk aanbevolen voor huishoudelijk gebruik in de eigen tuin.
Er zijn geen beoordelingen.
Bekijk a.u.b. onze privacyverklaring