De heetste chilipepers ter wereld!
Als je het hebt over de 'heetste pepers ter wereld', kom je automatisch uit bij de Scoville schaal. In 1912 ontwikkelde de scheikundige Wilbur Lincoln Scoville een methode om de scherpte van pepers te meten.
Omdat deze meetmethode niet erg nauwkeurig en objectief is, is deze al lang vervangen door andere methoden. De mate van scherpte wordt echter nog steeds gemeten in SHU (Scoville Heat Units). De schaal varieert van 0 tot 16 miljoen SHU. Zulke scherpte is niet langer denkbaar, en ook niet eetbaar.
De heetste chilipeper die momenteel verkrijgbaar is en in 2013 werd opgenomen in het Guinness Book of Records, is de Capsicum chinense-Hybrid Carolina Reaper. De gemiddelde waarde was meer dan 1,5 miljoen SHU met piekwaarden tot 2,2 miljoen SHU. We hebben echter ook hun voorgangers in ons assortiment, die altijd optimale klimatologische omstandigheden nodig hebben om hun scherpte echt te ontwikkelen.