Bladgroente zaden

De term bladgroente is geen botanische term, maar komt uit de voedingsleer. Zaden voor spinazieplanten en bladgroenten zijn alle groenten waarvan de bladeren en stengels kunnen worden gegeten - ongeacht of ze rauw of gekookt worden gegeten. Spinazie is de klassieke bladgroente, samen met alle koolsoorten en salades.

In de Europese keuken zijn er veel gerechten met bladgroenten. Eerst en vooral zeker blad sla in al zijn facetten en meestal rauw gegeten. Traditioneel denkt men onmiddellijk aan groene sla zoals ijsbergsla. Oude bladgroenten zoals paardenbloem, veldsla, waterkers, postelein enz. maken nu echter ook deel uit van de saladevariëteit. We kennen spinazie, alle koolsoorten en prei in al hun vormen als gekookte bladgroenten.

Vooral als het om bladgroenten gaat, hebben we veel zaden van plantensoorten die je niet in de supermarkt of groentewinkel vindt. Dit zijn planten zoals tuinmelde, rode Meier, lepelblad, bolletjeskool, ijskruid en nog veel meer.