Basilicum zaden (Ocimum)

Het basilicum (Ocimum basilicum) is een kruidenplant uit de familie van de lipbloemige (Lamiaceae). De naam basilicum komt van het Grieks en betekent "koninklijk", en voor velen is basilicum werkelijk de koningin van de keukenkruiden.
Oorspronkelijk komt de plant uit Afrika, echter basilicumzaden verspreidden zich al sinds de oudheid ook in het Middellandse Zeegebied. In Duitsland werd de plant pas sinds de 12 de eeuw gecultiveerd. Basilicum wordt in het bijzonder in de Italiaanse keuken vaak gebruikt, maar ook in de Oost-Aziatische, Indische en Amerikaanse keuken spelen verschillende basilicumsoorten een belangrijke rol. Dit kruid kan zeer verschillend smaken en ook citroenachtig tot kaneelachtige aroma's bevatten.

Basilicumzaden kunnen niet alleen worden gebruikt om kruiden te verbouwen, maar zijn, vergelijkbaar met de intussen als superfood zeer bekende chiazaad, steeds vaker onderdeel van smoothies, muesli, salade of snackrepen. Geweekt in water vergroten zich die ook als "Basil Seeds" op de markt gebrachte zaden meermaals en krijgen een geleiachtige consistentie, die aan Tapioca herinnert.



Artikel 1 - 18 van 18

ab *
/
op voorraad
Speciale prijs
Top artikelen
Bestseller
Artnr:
Beschrijving van de:
Prijs: ab *
/