Aardappelen & aardperen zaad

Zaden voor aardappel, aardpeer en andere aardappelachtige plantknollen. Zoals bekend heeft de aardappel een boeiende culturele geschiedenis als oud gewas van de Inca's. De aardappel kwam rond 1570 via Spanje en Engeland naar Europa en was daar in de 17e eeuw al een van de belangrijkste basisvoedingsmiddelen voor de bevolking.
Aardperen hebben een vergelijkbare culturele geschiedenis als de aardappel. Dit is echter een heel andere plantensoort. De aardpeer, ook bekend als grondpeer of aardartisjok, komt ook oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en kwam rond 1612 naar Europa, waar het een grote populariteit genoot, vooral in Frankrijk. In de rest van Europa werd hij echter al snel vervangen door de aardappel.
Aardappelen en aardperen worden in de keuken op dezelfde manier gebruikt. Het kan worden gekookt als een hele knol, gepureerd, geraspt, in salades en soepen. In tegenstelling tot aardappelen kunnen aardperen ook rauw worden gegeten. Bovendien bevatten aardperen niet het giftige solanine dat voorkomt in aardappelpitten en de groene delen van de plant die boven de grond groeien.



Artikel 1 - 2 van 2